Ce poti face in orasul nostru?

Atunci cand spui Alba Iulia, spui in primul rand istorie - daci, romani, Apulum, Mihai Viteazu, nobilime transilvaneana, Horea, Closca si Crisan, Avram Iancu, unire, 1918, incoronare. Este orasul in care mandria de a fi roman este mai puternica decat oriunde altundeva. Este locul unde cel putin o data pe an, de 1 Decembrie, sentimentul national ce a dainuit în stramosii nostri si a impins natiunea catre Marea Unire de la 1918, renaste in fiecare dintre noi. Si multe, multe, obiective turistice:

Obiective turistice

Muzeul Unirii

Construita între anii 1851 - 1853, cladirea “Babilon” reprezinta cel mai important edificiu de arta romanica din Alba Iulia.Cladirea este construita ca o fortareata, cu ziduri groase de peste un metru, avand initial o destinatie militara, aici fiind adapostite familiile ofiterilor din armata austro - ungara.

Catedrala Reintregirii

Catedrala Reintregirii Neamului. Catedrala ortodoxa, construita intre anii 1921-1922 este cunoscuta si sub numele de Catedrala Incoronarii si este un simbol arhitectural in stil neo-brancovenesc, cu elemente de traditie bizantina, inspirata din biserica domneasca din Targoviste.

Obeliscul

In memoria conducatorilor Rascoalei de la 1784 este ridicat Obeliscul din fata portii a III-a Cetatii. Monumentul, realizat din granit, are o înaltime de 22.5 metri, iar soclul pe care se sprijina are amenajata in interior o celula simbolica.

Obeliscul lui Horea

Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan. Pentru a cinstii memoria celor 3 martiri, conducatori ai Rascoalei populare de la 1784-1785, la initiativa societatii “Astra”, in 1937, a fost ridicat acest monument.Este realizat din granit si este opera sculptorului lon Negrulea. Este situat in fata portii a III-a a Cetatii Alba Carolina.

Traseul Portilor

Traseul portilor cu Celula lui Horea. Este alcatuit din portile I, II, III, IV si V de acces in Cetate si reprezinta principala ruta de vizitare a Cetatii Alba Carolina, majoritatea obiectivelor turistice aflandu-se pe acest traseu. Portile sunt proaspat reconditionate si deschise pentru vizitare. Contin elemente arhitectonice cu decoratiuni din mitologia antica - sunt reprezentati eroi si scene ...

Catedrala Romano-Catolica

Catedrala romano-catolica “Sf. Mihail”. Este cel mai bine pastrat si cel mai valoros monument de arhitectura medievala din Transilvania, fiind de o varsta cu celebra Notre Dame din Paris.

IN SUS